Web Analytics Made Easy - Statcounter

برادران اهل سنت از گذشته تاکنون دوشادوش تشیع، در ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) به اقامه عزا و سوگواری مبادرت می‌کنند که مناسک و شعائر دینی مانند اطعام، نذر، قرائت قرآن و دعا، عزاداری و مرثیه سرایی و بیان مصائب و کرامات اهل بیت (ع) از جمله آنهاست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، پیروان اهل سنت در استان خراسان شمالی رفتار برادرگونه با شیعیان دارند و در ایام ماه محرم نیز متأثر از فضای معنوی و عزاداری های مرسوم محبین اهل بیت(ع)، مراسم‌هایی خاص خود برای بزرگداشت این ایام برگزار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهل سنت خراسان شمالی عمدتاً حنفی مذهب بوده به زبان ترکمنی تکلم می‌کنند و بیشتر در مناطق راز و جرگلان، مانه و سملقان و شهر بجنورد زندگی می‌کنند، در ماه محرم، برنامه‌ها و رسومی برای عزاداری امام حسین (ع) دارند.


تهیه "قتلمه" و توزیع در مساجد

یک فعال اجتماعی و پژوهشگر ترکمن در بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک گفت: عاشورا از نظر فرهنگ ترکمن های خراسان شمالی روز نجات اسلام و نجات ادیان الهی است.

ستاربردی ساعدی اظهارکرد: ما تأکید می کنیم امام حسین رضی الله، نماز را در روز عاشورا با جماعت خوانده است بنابراین ما نیز سعی بر برگزاری نماز جماعت در روز عاشورا داریم.

وی با بیان اینکه بنابر رسم رایج بین ترکمنان در مراسمات خاص که برای آن حرمت قائل می شویم یک غذای سنتی تهیه می کنیم، گفت: در روز عاشورا به احترام خون پاک امام حسین ما ترکمن ها" قتلمه" درست کرده به مسجد می فرستیم.

ساعدی ادامه داد: صدقه دادن در این روز نیز ثواب زیادی دارد و همچنین ریش سفیدی و آخوندی را به منزل دعوت کرده و برای شادی روح اموات و امام حسین فاتحه می خوانیم.

این فعال اجتماعی ترکمن ادامه داد: برخی اعتقاد دارند اگر در این روز به سر یتیمی دست بکشند به بهشت می روند. ما در روز عاشورا صله رحم را تکرار می کنیم و برای شادی روح امام حسین و یارانش و دیگر درگذشتگانمان قرآن می خوانیم.

وی تاکید کرد: سیاه پوشی، برقراری هیئت و تکایا بنابر نظر علمای اهل سنت، اذن شرعی ندارد و اهل سنت حتی در فوت عزیزان خود نیز در مراسم های سوم و چهلم و سالگرد، فقط قرآن می خوانند، بر همین اساس در روز عاشورا هم بیشترین کاری که توسط اهل سنت انجام می شود برگزاری آیین های قرآن خوانی و اهدا ثواب آن به روح امام حسین رضی الله عنه و یارانش است.


برگزاری آیین تهلیل در میان اهل سنت

آخوند خوش نظر، امام جمعه تازه یاب مانه و سملقان در گفتگو با خبرنگار اترک نیوز به رسم ویژه ای اشاره کرد و گفت: یکی از رسوم اهل سنت در این منطقه “تهلیل” ، یعنی ۷۰ هزار بار ختم ذکر «لا إله إلا الله محمداً رسول الله» است.

وی با بیان اینکه صدقه و نذری هم همیشه جزء برنامه های ماه محرم در بین اهل سنت خراسان شمالی است، اظهار کرد: به اعتقاد ما چون خود واژه عزا به معنای صبر است ما در تمام مصائب بر همین اساس صبر پیشه می کنیم.

وی افزود: البته ما هم در کنار عزاداران حسینی، به سبک خودمان عزاداری می کنیم. مثلاً اطعام می دهیم. ختم قرآن می گیریم و ثواب آن را به ارواح شهدا خصوصاً شهدای کربلا هدیه می دهیم.

وی گفت: هر ساله در روز عاشورا یک رسم ۵۰ ساله هم در روستای تازه یاب برگزار می شود که تعداد زیادی از مردم در آن شرکت می کنند.

امام جمعه اهل سنت روستای تازه یاب خاطرنشان کرد: در این روز اهل سنت با تجمع ، در جوار امامزاده شیرعلی فرزند امام موسی کاظم(ع) به عزاداری می پردازند.

 

ختم قرآن در ماه محرم

آخوند دهش امام جماعت مسجد محمد رسول الله بجنورد نیز در خصوص آیین های اهل سنت در ماه محرم گفت: برجسته ترین رسوم اهل سنت استان در این ماه ختم قرآن و پخش نذری  است.

وی همچنین گفت: ما نسبت به نگاهداشتن حرمت ایام محرم و صفر مقیدیم و هیچکدام از مراسمات جشن و سرورمان را بخاطر احترام به اعتقادات شیعیان و شهدای کربلا تا پایان عزاداری ها برگزار نمی کنیم.


سرکشی از خانواده هایی که عزیز از دست داده اند

آخوند یزدانی امام جمعه روستای باغلق منطقه جرگلان هم ضمن اشاره به آداب و رسوم مذکور گفت:  روز عاشورا در همه خانه ها سفره ای پهن می شود و مردم، بزرگان و ریش سفیدان خانه به خانه دعوت می شوند و بعد از خوردن حداقل لقمه ای از غذای صاحبخانه به قرائت قرآن مشغول می شوند.

وی غذاهای این منطقه خاص عاشورا و عزاداری ها را  شامل نان های روغنی مخصوص از جمله  قتلمه، چاپاتی، قطاب و… عنوان کرد.

به گفته وی ترکمن های استان، در تاسوعا و عاشورا با تجمع در مساجد اقدام به قرائت قرآن و دعا، مرثیه سرایی و اطعام مستمندان می کنند.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از آداب ترکمن های اهل سنت استان در این ماه؛ سرکشی از خانواده هایی است که در ماه محرم سال پیش یکی از اعضای خود را از دست داده اند.

این روحانی اهل سنت خراسان شمالی خاطر نشان کرد: محبت اهل سنت به پیامبر اکرم(ص) و خاندان مطهر ایشان در اشعار مختوم قلی فراغی؛ شاعر برجسته ترکمن نیز به نظم درآمده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: روز عاشورا خراسان شمالی ماه محرم امام حسین ترکمن ها ختم قرآن اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۸۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ جعفری افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در خصوص آیین نامه فعالیت دانش بنیان ها و سکوهای سلامت، وزارت بهداشت ملزم به دارو رسانی از طریق سکوها به مصرف کننده نهایی است.

وی ادامه داد: در خصوص عرضه دارو از طریق سکو‌های اینترنتی اختلاف نظری وجود داشت که این آیین نامه به منظور رساندن دارو از تامین کننده به داروخانه هاست یا شامل رساندن دارو از داروخانه‌ها به مصرف کننده نهایی هم می‌شود.

جعفری گفت: در حقیقت دغدغه اصلی مردم و فعالان این حوزه این بود که دستورالعمل رساندن دارو از داروخانه به مصرف کننده نهایی ابلاغ شود. پس از یکسال و هشت ماه در نهایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پذیرفت با همکاری وزارت ارتباطات این آیین نامه اجرا شود.

وی افرود: برای اینکه طعم شیرین دارو رسانی توسط سکو‌ها از داروخانه به مصرف کننده نهایی برای مردم احساس شود؛ لازم است چند نکته لحاظ شود؛ اول اینکه تاخیری که برای ابلاغ این دستورالعمل اتفاق افتاد برای عملیاتی شدن آن تکرار نشود. دوم اینکه مطابق سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بخش دولتی نباید رقیب بخش خصوصی شود و ما امیدواریم بخش دولتی رقیب بخش خصوصی در دارورسانی نشود؛ یعنی سکو‌های خصوصی برای فراهم کردن شرایط مناسبتر برای دارو رسانی به مردم در رقابت باشند و این امکان در انحصار سکو‌های دولتی نباشد.

جعفری اظهار کرد: طبق ماده ۱۲ آیین نامه، نهایتا ۶ ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل باید اجرایی شود چرا که در هیئت ۷۷ ام مقررات زدایی گفته شده، همه سکو‌های دارای مجوز از اتحادیه کسب و کار‌های مجازی و یا سایر نهاد‌های مرتبط برای فعالیت در حوزه عرضه دارو به مصرف کننده نهایی نیاز به اخذ مجوز مجدد ندارد؛ در حالیکه در این آیین نامه آمده، علاوه بر کسب مجوز از اتحادیه کسب و کار مجازی باید عضو سازمان صنفی یارانه‌ای کشور هم بشوند، که این ماده نیاز به اصلاح دارد.

معاون مرکز کسب و کار وزارت اقتصاد پیش بینی کرد که فضای رقابتی خوبی بین سکو‌ها با توجه به ظرفیتی که در این دستورالعمل وجود دارد ایجاد میشود که این مهم سبب تسهیل دسترسی مردم به این خدمت میشود.

دیگر خبرها

  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • منطقه جهانی اورامان میزبان آیین سنتی کومسای می‌شود
  • برگزاری مراسم تجلیل از ورزشکاران آذربایجان شرقی
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای برگزاری جشن‌های مردمی است
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • برگزاری ویژه برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • لزوم تسریع در اجرای آیین نامه توزیع دارو در بستر سکو‌های اینترنتی
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود